Aveflor
AstaxanthinSpolečnost AVEFLOR a.s. stojí v čele inovací a překonává mezeru díky novému převratnému produktu na bázi monoesterů astaxanthinu s názvem Fytokomplex na bázi astaxanthinu.

Astaxanthin

Fytokomplex na bázi astaxanthinu

Klíčové vlastnosti a výhody "našeho" astaxanthinu:

  • Zvýšená koncentrace astaxanthinu: Fytokomplex na bázi astaxanthinu obsahuje více než 50 % monoesterů astaxanthinu, což je výrazně více než u tradičních produktů. Tato vysoká koncentrace zajišťuje silnou antioxidační aktivitu a podporuje lepší zdravotní výsledky i při nižších dávkách.
  • Snížený obsah nasycených mastných kyselin: Díky našemu selektivnímu separačnímu procesu jsme minimalizovali přítomnost nežádoucích nasycených mastných kyselin, jako je kyselina stearová a palmitová. Toto snížení zvyšuje celkový přínos našeho výrobku pro zdraví tím, že minimalizuje expozici nezdravým tukům. 
  • Prokázaná účinnost: Nedávné testy prokázaly, že náš fytokomplex na bázi astaxanthinu vykazuje vysokou antioxidační kapacitu v buněčných modelech i při velmi nízkých koncentracích. Tato účinnost zajišťuje, že spotřebitelé mohou dosáhnout optimálních zdravotních přínosů, aniž by museli konzumovat velké množství. 
  • Čistota a bezpečnost: Závazek společnosti AVEFLOR k čistotě, účinnosti a bezpečnosti znamená, že náš produkt je vyráběn podle nejvyšších standardů. Spotřebitelé se mohou spolehnout na kvalitu a účinnost našeho fytokomplexu na bázi astaxanthinu.
astaxanthin-obrzek

Proč je náš astaxanthin unikátní?

Astaxantin, známý pro své četné zdraví prospěšné účinky, se již dlouho prodává jako oleoresin nebo prášková biomasa z mikrořas Hematococcus pluvialis. Tvrzení o přínosech připisovaných astaxanthinu však opomíjejí komplexní složení a účinky dalších sloučenin, které se nacházejí ve stejných produktech. Biomasa mikrořas obsahuje skromnou koncentraci astaxanthinů, obvykle mezi 3-5 % (w/w) [1]. I při použití extrakčních technik, jako je superkritická kapalinová extrakce CO2 nebo extrakce organickými rozpouštědly, obsahují výsledné oleoresiny nebo extrakty pouze 10-15 % (w/w) astaxanthinu, většinou ve směsi s vysokým obsahem acylglycerolů a dalších minoritních karotenoidů [2]. Tato skutečnost je bohužel často ignorována, takže spotřebitelé nevědí, že acylglyceroly obsažené v oleoresinu jsou vázány na kyseliny stearovou a palmitovou, jejichž konzumace je spojována s obezitou [3-5], záněty [6-10] a cukrovkou [4,5].

 

V reakci na tuto mezeru na trhu stojí společnost AVEFLOR a.s. v čele inovací a zaplňuje tuto mezeru svým převratným novým produktem na bázi monoesterů astaxanthinu s názvem Fytokomplex na bázi astaxanthinu. Pomocí nejmodernější technologie a patentovaného procesu selektivní separace monoesterů astaxanthinu z oleoresinu z mikrořas jsme vyvinuli vysoce účinný antioxidační fytokomplex s výrazně vyšší koncentrací monoesterů astaxanthinu (více než 50 %) při současném snížení obsahu nežádoucích nasycených mastných kyselin, jako je kyselina stearová a palmitová.

 

Tento nový produkt byl nedávno testován a prokázal svou vysokou antioxidační kapacitu na buňky i při velmi nízké koncentraci [11]. Tento průlom znamená novou kapitolu ve výrobě a přínosu astaxanthinu pro lékařské a farmaceutické aplikace. Uživatelé nyní mohou využívat všech výhod astaxanthinu v nižších dávkách a zároveň minimalizovat expozici nezdravým mastným kyselinám. Neochvějný závazek společnosti AVEFLOR k čistotě, účinnosti a bezpečnosti zaručuje, že spotřebitelé mohou mít důvěru v účinnost a bezpečnost našeho produktu.

 

Připojte se k nám na této inovativní cestě a optimalizujte svou cestu ke zdraví a wellness se společností AVEFLOR a.s. Pro více informací nás kontaktujte na níže uvedeném formuláři. 

 

Reference:

[1] M.M.R. Shah, Y. Liang, J.J. Cheng, M. Daroch, Astaxanthin-producing green microalga Haematococcus pluvialis: from single cell to high value commercial products, Front. Plant Sci. 7 (2016) 531, https://doi.org/10.3389/fpls.2016.00531.

[2] Fábryová, T.; T°umová, L.; da Silva, D.C.; Pereira, D.M.; Andrade, P.B.; Valentão, P.; Hrouzek, P.; Kopecký, J.; Cheel, J. Isolation of astaxanthin monoesters from the microalgae Haematococcus pluvialis by high performance countercurrent chromatography (HPCCC) combined with high performance liquid chromatography (HPLC). Algal Res. 2020, 49, 101947. https://doi.org/10.1016/j.algal.2020.101947.

[3] Li, Y.; Wu, H.; Zhang, R.; Shu, G.; Wang, S.; Gao, P.; Zhu, X.; Jiang, Q.; Wang, L. Diet containing stearic acid increases food reward-related behaviors in mice compared with oleic acid. Brain Res Bull. 2020, 164, 45-54. https://doi.org/10.1016/j.brainresbull.2020.08.012.

[4] Espinosa, R.; Gutiérrez, K.; Rios, J.; Ormeño, F.; Yantén, L.; Galaz-Davison, P.; Ramírez-Sarmiento, C.A.; Parra, V.; Albornoz, A.; Alfaro, I.E.; et al. Palmitic and Stearic Acids Inhibit Chaperone-Mediated Autophagy (CMA) in POMC-like Neurons In Vitro. Cells 2022, 11, 920. https://doi.org/10.3390/cells11060920.

[5] Toledo, K.; Aranda, M.; Asenjo, S.; Sáez, K.; Bustos, P. Unsaturated fatty acids and insulin resistance in childhood obesity. J Pediatr Endocrinol Metab. 2014, 27, 503-510. https://doi.org/10.1515/jpem-2013-0281.

[6]  Anderson, E.K.; Hill, A.A.; Hasty, A.H. Stearic acid accumulation in macrophages induces toll-like receptor 4/2-independent inflammation leading to endoplasmic reticulum stress-mediated apoptosis. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2012, 32, 1687-95. https://doi.org/10.1161/ATVBAHA.112.250142.

[7] Miao, H.; Chen, L.; Hao, L.; Zhang, X.; Chen, Y.; Ruan, Z.; Liang, H. Stearic acid induces proinflammatory cytokine production partly through activation of lactate-HIF1α pathway in chondrocytes. Sci Rep. 2015, 5, 13092. https://doi-org.d360prx.biomed.cas.cz/10.1038/srep13092.

[8] Zeng, J.; Zhang, Y.; Hao, J; Sun, Y.; Liu, S.; Bernlohr, D.A.; Sauter, E.R.; Cleary, M.P.; Suttles, J.; Li, B. Stearic Acid Induces CD11c Expression in Proinflammatory Macrophages via Epidermal Fatty Acid Binding Protein. J Immunol. 2018,15, 3407-3419. https://doi.org/10.4049/jimmunol.1701416

[9] Fróes, F.T.; Da Ré, C.; Taday, J.; Galland, F.; Gonçalves, C.A.; Leite, M.C. Palmitic acid, but not other long-chain saturated fatty acids, increases S100B protein and TNF-α secretion by astrocytes. Nutr Res. 2024, 122, 101-112. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2023.12.007.

[10] Gupta, S.; Knight, A.G.; Gupta, S.; Keller, J.N.; Bruce-Keller, A.J. Saturated long-chain fatty acids activate inflammatory signaling in astrocytes. J Neurochem. 2012,120, 1060-1071. https://doi.org/10.1111/j.1471-4159.2012.07660.x.

[11] Jurčacková, Z.; Ciglanová, D.; Mudroňová, D.; Tumová, L.; Bárcenas-Pérez, D.; Kopecký, J.; Koščová, J.; Cheel, J.; Hrčková, G. Astaxanthin Extract from Haematococcus pluvialis and Its Fractions of Astaxanthin Mono- and Diesters Obtained by CCC Show Differential Antioxidant and Cytoprotective Effects on Naïve-Mouse Spleen Cells. Antioxidants 2023, 12, 1144. https://doi.org/10.3390/antiox12061144 

Kontaktujte specialistu
Huranova
Naďa Huráňová - business development manager
+420 775 723 577 Volejte v pracovní dny 8-15 hodin
Kontaktní formulář
Máte dotaz? Volejte zdarma
800 900 283
Volejte v pracovní dny 8-16 hodin
AVEFLOR, a. s.
Budčeves 26
507 32 Kopidlno
Česká republika
+420 493 551 111
+420 493 551 057 (objednávky)

Kontaktní formulář
Avelor mapa